VitalOrient.cz - Česká Republika

hlavní stránka » Maki Sushi



Recept na přípravu Sushi rýže

Recept na přípravu Sushi rýže
  velký obrázek

1. Rýži vložíme do hrnce a zalijeme dostatečným množstvím studené vody a opatrně promícháme rukama. Zkalenou vodu slijeme. Postup opakujeme cca třikrát. Potom vložíme rýži do studené vody a necháme 30 minut bobtnat.

2. Nabobtnanou rýži se studenou vodou cca 1 cm nad hladinou  prudce uvedeme do varu a vaříme 1 minutu. Snížíme teplotu a zvolna vaříme asi 10 minut dokud se všechna voda nevyvaří. Odstavíme, sejmeme pokličku a necháme asi 10 minut chladnout.

3. Mezitím v hrnci prohřejeme rýžový ocet, cukr a sůl. Mícháme, až se pevné přísady zcela rozpustí. Je rovněž možné zakoupit již kompletní , ale o něco dražší Sushi ocet.

4. Rýži přendáme do mísy a pokapeme ochuceným octem a promícháme.

 
Produkty potřebné na přípravu receptu:
Sushi ocet 355 ml, 279 kč / 1 l ()
Sushi ocet 355 ml, 279 kč / 1 l
Rýžový ocet 500 ml  118 kč/1 litr ()
Rýžový ocet 500 ml 118 kč/1 litr
© 2007 - 2015 VitalOrient s.r.o. Development & Hosting by KvantaNet